21 Οκτωβρίου 2013

Καλαμάρι με Πέστο και παλαιωμένη Γραβιέρα- Γιάννης Μάργαρης

Ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Μάργαρης μας προτείνει....

Καλαμάρι με Πέστο και παλαιωμένη Γραβιέρα

Υλικά:

1. 500 γρ. καλαμάρια
2. 10 γρ. βούτυρο κλαριφιέ

Υλικά για το πέστο:

1. 100 γρ. φρέσκος βασιλικός πλατύφυλλος
2. 50 γρ. παλαιωμένη γραβιέρα τριμμένη
3. 50 γρ. ελαιόλαδο
4. 30 γρ. αποφλοιωμένο φιστίκι Αιγίνης
5. 1 σκελίδα σκόρδο
6. Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πέστο:
Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε όλα μαζί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο σταδιακά, δοκιμάζουμε και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
Tip:
Για να μην μαυρίσει το πέστο προσθέστε ένα κομμάτι πάγου την ώρα της εκτέλεσης.

Καλαμάρι:
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και κρατάμε μόνο το σώμα, χωρίς το δέρμα. Το ψιλοκόβουμε όσο πιο ψιλά μπορούμε και το ξεπλένουμε καλά. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στην εστία, αλείφουμε με το βούτυρο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο καλαμάρι για 1’-2’ (εάν είναι αρκετά ψιλοκομμένο). Στραγγίζουμε τα υγρά που θα βγάλει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μία με δύο κουταλιές πέστο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ο καλόπιστος σχολιασμός είναι καλοδεχούμενος.Οι άλλοι να πάτε αλλού....

Google+